Lina Radell

Lina RadellAtt träna som gravid och hur man ska tänka

Vi har tidigare skrivit ett blogginlägg om positiva effekter av att träna under graviditeten. Vi vill även rekommendera er att läsa detta inlägg från Bonusmamman om hur man ska tänka kring att träna som gravid. Inlägget är väldigt sunt, genuint och belyser verkligen träning kring graviditet på ett bra sätt!

Bonusmamman tankar är att all träning är bra träning och att man ska var ödmjuk mot sig själv. Kroppen befinner sig i en stor förändring där kroppen växer och blir tyngre, kroppen förändras. Genom detta är det lätt att tappa sin kroppsfattning, kanske känna att man inte är lika start som tidigare och lättare bli andfådd. Detta är verkligen bra att ha som grund att inte glömma bort: Att det händer mycket i kroppen. Bonusmamman skriver att hon brukar rekommendera en aktiv graviditet men vad en aktiv graviditet är ser såklart olika ut för alla. Alla går genom olika stadier och stundvis kan känslan vara lättare eller svårare att få till en aktiv graviditet. Bonusmamman lyfter kortfattat att träning under graviditet bör baseras på:

  • Hur du mår innan/under/efter träning
  • Vilken typ av träning du är van vid
  • Att trappa ner ju närmare BF du kommer med lägre intensitet, lägre vikter och istället (om du vill) öka med fler set

Om du inte orkar träna en dag är det helt okej att ta igen sig och träna en annan dag. Det är viktigt att ha rätt utrustning när det kommer till vikter eller kettelbells. Men Bonusmamman lyfter även att ha träningskläder som man trivs i och passar den växande kroppen. Vi är otroligt glada att Bonusmamman valt gravidträningskläder från oss på Training For Pregnant! Som du ser på bilderna använder Bonusmamman våra träningskläder för gravida oavsett om hon är i vatten eller på land. Några av de träningsplagg för gravida som du ser på Bonusmamman är:

 

Missa inte att kolla in Bonusmammans hela inlägg om att träna som gravid.

Det viktigaste av allt, var snäll mot dig själv, ta hand dig och din kropp. <3

 

 

 Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *