Lina Radell

Lina RadellPositiva effekter av att träna under graviditeten, det kan man läsa om i boken Exercising Through Your Pregnancy Second Edition

Att träna eller att inte träna som gravid. Detta har det diskuterats mycket om genom olika generationer. Vi har läst boken Exercising Through Your Pregnancy Second Edition av James F. Clapp, III, MD & Catherine Cram, M S. Detta är en bok som tittar på hur man påverkats av att träna under och efter graviditet. Forskningen vars siffror vi refererar till nedan är baserad på 250 friska gravida kvinnor. Dessa kvinnor var vana av att träna innan de blev gravida och fortsatte sin träning under graviditeten. Samtidigt tittade man på 50 kvinnor som också var vana vid att träna innan graviditeten men som slutade träna när de blev gravida. Helt otroligt när man ser dessa positiva effekter av att träna under graviditeten!

Forskning visar att friska kvinnor med okomplicerade graviditeter som tränar under graviditeten kan få en smidigare förlossning*:

  • 30% ökning av okomplicerade, spontana och snabbare förlossning
  • 35% minskning av behovet av smärtlindrande medel
  • 75% lägre risk att mamman blir helt utmattad
  • 55% mindre risk att bli tvungen att klippa området mellan vagina och anus
  • 75% mindre risk för operativt ingrepp (kejsarsnitt eller pincettfödsel)

Vi tycker att dessa siffror som visar på de positiva effekterna av att träna under graviditeten är fantastiska! Därför vill vi på Training For Pregnant möjliggöra för alla kvinnor som kan och vill fortsätta vara aktiva under sina graviditeter. Vi har tagit fram träningskläder för gravida som passar både under och efter din graviditet. Vi tycker att du ska fokusera på din träning när du tränar, inte på att gravid träningskläderna ska sitta på plats. Att kläderna följer din kropp under graviditeten är för oss en självklarhet!

Vi kan verkligen rekommendera att läsa denna bok om du är intresserad av hur din kropp påverkas av träning under och efter graviditet!Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *