Sveriges största morgonprogram visar träning i tredje trimestern

Sveriges största morgonprogram visar träning i tredje trimestern http://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon?video_id=3841212

Träning i tredje trimestern visar TV4 tillsammans med Soraya Lavasani och Kevin Tainton

TV4 Nyhetsmorgon hade tidigare visat träning under graviditet och skulle nu visa träning i tredje trimestern. Programledaren Soraya Lavasani hade nu kommit in i tredje trimestern och fick ännu ett träningspass av Kevin Tainton. Soraya valde även denna gång att ha på sig våra träningskläder för gravida. Då vi samma dag släppte våra överdelar kunde timingen inte vara bättre; att få visa upp en av våra t-shirts tillsammans med våra gravidträningstights! Känslan att samma dag släppa nya produkter och än en gång få vara med på Sveriges största morgonshow går inte att beskriva!

Under förra programmet pratade Kevin mycket om att träning under graviditet handlar om att förbereda sin inför förlossningen. Nu i slutet av Sorayas graviditet visar de upp träning i tredje trimestern.

Fördelarna med att träna under sin graviditet är:

En förlossningen kan gå uppemot 30% snabbare

35% tar mindre smärtlindring

Man föder ofta närmare beräknad födelse

 

Dessa övningar kan man träna hemma eller utomhus och fungerar både som träning i tredje trimestern och även om man inte är gravid:

  1. Knäböj, det viktiga är att man har vikt på hela foten. Man ska även ha en bra hållning. Andas ut när man går uppåt. Beroende på hur stark och rörlig man är kan man gå längre ner eller högre upp.
  2. Hunden, motsatt arm och ben sträcks ut och sedan byta sida. Man ska hålla nere blicken i marken. En enklare variant tar man bara bak benen och har båda armarna stilla.
  3. Höftlyft, händerna trycker man ner i golvet, benen böjda och lyfter höften mot taket. Vill man ha tyngre så går man inte hela vägen ner i golvet med höften. En ännu jobbigare variant är att hålla händerna upp i luften och inte ta  hjälp mot golvet.

Det viktigaste vid träning i tredje trimestern och träning under graviditet är att du lyssnar på din kropp och är du osäker rådgör alltid med din barnmorska.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *