Sveriges största morgonprogram visar träning för gravida

Sveriges största morgonprogram visar träning för gravida http://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon?video_id=3841212

Träning för gravida visar TV4 tillsammans med Soraya Lavasani och Kevin Tainton

Sveriges största morgonprogram TV4 Nyhetsmorgon hade inslag om träning för gravida. Fina progamledaren Soraya Lavasani som väntade sitt första barn skulle visa träning under graviditet och blev instruerad av Kevin Tainton. Soraya valde då att ha på sig våra våra träningstights för gravida. Lyckan att som nystartad företagare få vara med i Sveriges största morgonshow går inte att beskriva!

Kevin trycker på att det handlar egentligen om att man ska förbereda sig inför förlossningen, och se detta som ett mål. På samma sätt som man tränar inför ett maraton eller liknande är det förlossningen som ska vara målet för all träning för gravida! Hur man tränar för att göra förlossningen bättre. Man ska inte träna för att slå sina rekord eller komma i sitt livs mål med att gå ner i vikt och öka muskelmassa utan tänka:

Varför gör jag detta? Jo, förlossningen ska gå så smidigt som möjligt.

Fördelar med att träna under sin graviditet är:

Förlossningen går snabbare

Återhämtar sig snabbare

Mindre risk för högt blodtryck

Mindre belastning på leder

Mer ork

Mindre ångest

 

Under passet görs följande övningar, träning för gravida:

Att knipa med bäckenbottenmuskulaturen.

Bäckenrullning på boll

Knäböj med boll, denna övning kan man få bra flås av. Detta då man arbetar med stora muskelgrupper.

Axellyft från sidan

Krumma

Tåhävningar, många gravida får problem med sina vader så de fresta med den extra vikt som bli. Tåhävningar är ett bra sätt att arbeta vaden samt att minska kramper som kan uppstå. Blir lite extra svårt om man inte går ner och vilar.

 

Det viktiga är att anpassa sin träning utefter vilken trimester man är i samt vad man har för utgångspunkt innan sin graviditet börjat. Man ska alltid lyssna på sin kropp och har man frågor så ska man ta dessa med sin barnmorska. Kolla in TV4s klipp för mer inspiration.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *