Anna Mellberg

Anna MellbergHärliga Anna Mellberg, Hälsokonsult och Personlig Tränare. Anna inspirerar till att skapa en balanserad hälsosam syn på livet även på sin Instagram. Vi är otrolig glada för detta viktiga inlägg  som handlar om “Hur hittar jag motivationen?” Detta är en del i vår följetong “Ska jag träna som gravid?

Vi vill poängtera att våra ambassadörer är kunniga på sitt område och har olika utbildningar och erfarenheter. Är det något du undrar över får du gärna ställa frågor! Ambassadörerna står själva för innehållet i sina blogginlägg och är fullt ansvariga.

Anna har på sig våra träningstights samt träningsjacka för gravida om passar både under och efter graviditet.

 

Hur hittar jag motivationen?

”Det är bara till att bestämma sig och göra det, du mår bra av att träna och ditt barn får en piggare mamma”. Eller hur! Men om det inte bara är att bestämma sig då? Om det är en enorm uppförsbacke tillbaka till träning igen efter graviditeten, vad gör man då? Ja, det är min verklighet. Hur hittar jag motivationen? Jag har haft noll motivation till att träna och det är fortfarande så. Kanske kan du känna igen dig och det kan vara skönt ibland, vetskapen om att inte vara ensam.

Det har gått över ett år sedan jag födde min lilla Ester. Ett (oftast) fantastiskt år som jag har sett till att njuta av till fullo. Jag har tagit tillvara på min mammaledighet genom att ta varje dag som den kommer, mysa med en sovande bebis på bröstet, upptäcka världen på nytt genom hennes ögon. Det har visserligen resulterat i att jag inte alls tycker det har gått så fort som alla säger. Jag gläds åt varje framsteg men längtar inte efter nästa. Det kommer när det kommer och jag njuter av det som sker just nu. Men att prioritera en sak leder till att en annan väljs bort. I mitt fall har det blivit träningen. Trots att jag vet att träning är bra för mig. Min kropp, framförallt min rygg, mitt psyke, min sömn, mina matval – ja allt blir bättre av att träna. Men ändå har det hamnat väldigt långt ner på prioriteringslistan. Är det inte märkligt?

Kanske handlar det om att sänka kraven. Kanske handlar det om att hitta ett nytt mål. Jag vet faktiskt inte. Eller så handlar det om att ge det lite tid. Kärleken till ett nytt liv, omställningen i livet, sömnbrist, vardagspusslet som behöver läggas om, tiden för mig och min sambo, egentiden, min sambos egentid. Ja det är rätt mycket som behövs tas hänsyn till.

Min träning har sett likadan ut i 5 år och jag har haft en tydlig plan med den. Vad jag ska träna och varför jag ska träna det. Innan jag blev gravid tränade jag inför En Svensk Klassiker och hade ett tydligt syfte med min träning. Men i dagsläget är det inte rimligt att lägga så mycket tid på träning. Det är något jag, liksom många andra, bör ta med sig. Att utgå ifrån hur situationen ser ut nu. Inte jämföra med hur det har varit. Inte jämföra med hur fort andra ”kommit tillbaka”. Stressen över att jag inte prioriterar tre pass i veckan just nu kan ibland vara svårhanterlig. Och jag önskar att det inte var något som gjorde mig stressad. Jag önskar att jag inte lagt ner så mycket energi på att känna mig dålig för jag inte orkar träna. För 2 pass, eller till och med 1 pass är bättre än inget alls. 15 minuter är bättre än 0 minuter.

Viktigt att poängtera. Det handlar inte om någon hets kring att ”komma i form” efter graviditeten. I ärlighetens namn bryr mig inte om jag inte kommer i mina jeans som jag kunde ha innan, det går att köpa sig ett par nya och lägga undan de andra ett tag. Utan för sin egna hälsas skull så är det viktigt med fysisk aktivitet.

Slutligen så vill jag bara säga att förr eller senare så kommer du hitta ett sätt som fungerar för dig, det handlar bara om att ge det lite tid. Så vad du än gör, var snäll mot dig själv!

Pss! Få 15% rabatt vid ditt nästa köp genom att använda Annas rabattkod: mellbergwellness vid ditt nästa köp!Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *